12:00

Gamlestaden FF (D6H)

Referat

STORSEGER I GENREPET

Efter två raka förluster så begav vi oss lite stukade till Ruddalen, för att på deras fina konstgräsmatta spela våran sista träningsmatch under försäsongen. Efter att några gubbar tagit Slottskogen/Godhem lite för bokstavligt och därmed trott att matchen spelades i Slottskogen, så var vi fulltaliga med ca 40 min kvar till match. Matchen spelades i solsken och var den hetaste tillställningen för oss, sedan Backstreet Boys-medleyt på GaFF-galan.

Vi ställde upp med följande elva: Dino - Rinman, Omar, Glenn, Tommy - Danny, Tim, Hoang - Tuan, Robin, Axel Ersättare: Visar, Ferry, Färdig, Komal

FÖRSTA HALVLEK
Vi börjar matchen med att göra ca 10 grova felpass på 5 minuter, dvs vi följer upp det vi gjorde mot Fröjdens och Backatorp. Men efter dessa 5 minuter så tar vi över helt. Även om avsluten sprids lite för vinden, så har vi ett konstant bollinnehav och SG blir frustrerade över att dom inte hittar några öppningar i våran solida defensiv. Man slår en del långt, men GaFF:s egna bumbibjörn, Danny, studsar upp och vinner varenda nickduell. Tillsammans med Tim så vinns mittfältskampen fullständigt. Bakåt hörs Omar och Glenn dirigera och leda laget med säkra händer.
På en hörna så når lite oväntat Axel högst och nickar i stolpen och Tim kastar sig fram och nickar in returen, 0-1! Axels andra stolpassist under försäsongen.
Våran offensiva kvartett börjar skapa mer och mer farligheter, och det visar sig vara ett bra drag att satsa på bollsäkra spelare högre upp i banan, som Tuan och Axel. Men det är på en kontring som vi gör vårat andra mål. Forsberg, som visar en bättre form än Galloway gjorde i sina bästa dagar i Umeå, skarvar fram Axel som helt fri inte gör något misstag, 0-2!
Danny vill inte vara sämre, utan slår en lång passning över motståndarnas backlinje till en ropande och springande Forsberg, som nu själv får stå för avslutet, 0-3! Paus.

ANDRA HALVLEK
Inga byten i paus och vi är riktigt nöjda med insatsen. Vi fortsätter att försöka ha tålamod med boll och ligga rätt defensivt. Fler och fler chanser dyker upp framåt, bla så har Rinman ett långskott som tar i undersidan av ribban. På sidan ligger Visar och smörjer in sig med litervis av liniment och det är snart dags för inhopp. Han går in istället för Tommy. Tim som garanterat gör flest maxlöpningar under matchen får vila lite och Färdig gör comeback efter 9 månader i sjukstugan. Strax efter detta får Ferry komma in och Hoang går ut efter ännu en pigg insats. Tuan kommer fri med målvakten men passar till Robin och chansen rinner ut i sanden. Komal byts nu in mot Rinman.
Tim byts in mot Tuan och fortsätter göra löpningar, vid en sådan så kommer han in i straffområdet och spelar bak till Ferry som plockar ner bollen och sätter dit 0-4!
Nu inleder Tim en kavalkad av målchanser, där SG:s målvakt också ska ha beröm. Det är dock Ferry som ska få måla igen, då han skjuter in bollen snyggt i mål från 20 meter, 0-5! Slut.

MINDRE BRA GREJER
- Förseningarna.

BRA GREJER
- Mittfältskampen vanns.
- Vi släppte knappt till en farlig målchans bakåt, superstabil backlinje och målvakt.
- Vi visade äntligen upp ett fint passningsspel.
- Andra matchen i bortastället, andra vinsten.
- Ferry gör 2 mål, har skyttekungen vaknat?

Dino Fazic 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng